Beheersing van het spel

Voor iedere tak van sport, of dat nu voetbal, schaatsen, schaken of autoracen is, alles valt op staat met het beheersen van de spelregels. Daar kunnen we in het algemeen maar beter van jongsaf aan mee beginnen, want dat staat onze ‘mindset’ nog onbevangen open voor allerlei invalshoeken en ambities. Naarmate men ouder wordt wordt dat voor de meesten onder ons lastiger, omdat we dan ook bepaalde dingen die we hebben aangeleerd die niet goed zijn moeten afleren. In de technische analyse is dat niet anders.

In de wereld van chartreading wordt men opgevoed met koerspatronen die een bepaalde voorspellende waarde zouden hebben. Tegelijkertijd verandert de wereld continue. Waar vroegers ‘de snelle jongens’ op de beurs op de vloer soms de angst en hebzucht konden ruiken, moeten we tegenwoordig de stemming en ‘het gevoel’ dat we krijgen op een andere manieren leren te beheersen. Tegenwoordig is als gevolg van de invloed van computers op de beurskoersen de gemiddelde ‘hold’-periode van een positie minder dan een minuut. Probeer u de schaakcomputer als schaker van ‘vlees en bloed’ maar eens qua snelheid van denken (en handelen) te verslaan. Dat gaat steeds moeilijker (enkele uitzonderingen daargelaten).

Sterker nog…in Het Financieele Dagblad kunt u vandaag iets lezen over een computergestuurd hedgefund dat lange tijd heeft bijgedragen aan een vorm van winstgevendheid, maar nu zou ‘achterblijven’. Kortom, ik wens U allen veel succes bij uw pogingen om de beurs te verslaan.

Mocht u posities hebben en bijvoorbeeld u concenteren op de aandelenmarkt, dan zult u ongetwijfeld na de koersbewegingen op de aandelenmarkten van donderdag 29 maart zich afvragen wat u kunt/moet verwachten voor de komende tijd en als u naar uw posities kijkt, dan rijst de vraag wat u moet houden, wat u moet verkopen en misschien wel wat u moet kopen (immers, koersdalingen scheppen niet alleen risico’s, maar ook kansen).

In het kader van het beheersen van het spel is ‘jongleren’ het enige dat in mij opkomt. Hoe houdt u controle over de gemaakte keuzes? Vermogensgroei begint in de eerste plaats met vermogensbehoud als eerste prioriteit te stellen. In het besloten deel ziet u welke waarden volgens de methode ‘LOEF’ een verkoopsignaal geven. Voor hen die willen weten of er ook ‘koopsignalen’ zijn, wordt het overzicht (met relatieve sterkte t.o.v. AEX-index) getoond.

Mechanische alerts van positieve trendsignaneln’ zijn in de methode LOEF gesignaleerd gisteren en de afgelopen vijf handelsdagen in het overzicht hieronder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De negatieve signalen kunt u zien als u inlogt of een (proef)abonnement neemt.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician