Chinese groei exit?

Vandaag twee onderwerpen. Beide gaan over ‘exits’. Wanneer is het ‘over en uit’? We vragen het de legendarische turtles: ‘Exits are different. What happens after an exit does not affect your results. Only what happes before the exit has an effect. For these reasons, you should judge exits on the basis of how they affect the performance of the entire system’.

De vraag is…heeft u een plan voor het sluiten van een positie?

Iets anders is…is het gedaan met het economische groeiwonder China? Kijk a.u.b. even naar de koersgrafiek hieronder van de Chinese Shanghai & Shenzhen 300 vanaf 2011:

 

 

 

 

U las recent enkele verontrustende berichten over China. LOEF veronderstelt dat wat hij en anderen weten zich onmiddellijk vertaald naar koop- en verkoopgedrag, dus is het beter om op de beurskoers te focussen en beslisregels te formuleren over specifieke condities waarop ‘entry’ of ‘exit’-beslissingen worden genomen. De CSI-300 genereet een ‘bearish’ signaal (= sell signaal) als gevolg van de koersdaling onder het dalende 120-daags gemiddelde. De recente opleving lijkt daarmee in de kiem gesmoord. De conclusie is dan ook dat u bovengemiddeld aandacht moet besteden aan risicomanagement. Hieronder volgen de exit-signalen (relatief ten opzichte van de AEX) uit het beleggingsuniversum dat LOEF volgt.

EXIT SIGNALEN (= VERKOOPSIGNALEN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk zijn er ook mensen die koersdalingen aangrijpen om te kopen. Dat is prima, maar uitsluitend als u weet wat uw ‘exit’-plan is.

KOOPSIGNALEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u de technische conditie wilt weten van andere beleggingswaarden dan dient u in te loggen.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus ASCX

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren