S&P 500 index breekt uit

Het optimisme op de aandelenmarkten kreeg dinsdag vleugels nadat het vertrouwen onder Duitse institutionele beleggers en analisten in de economie in maart volgens de zgn. ZEW-incex veel sterker dan verwacht was gestegen. In de Verenigde Staten liet de Federal Reserve zich positiever uit over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie ten opzichte van eerder dit jaar. Tel daarbij op dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen de sterkste toename liet zin in vijf maanden tijd en beleggers en de beleggers waren niet meer te houden. Het gevolg: de Dow Jones Industrial Average doorbrak de 13.000-puntengrens en de S&P 500 index steeg boven de koerstoppen van vorig jaar uit.

Vanuit de Dow Theorie wordt met gemengde gevoelens gekeken naar de uitbraak, want de Dow Jones Transportation weet nog niet in de buurt te komen van de koerstop vorig jaar.

Dow Jones Industrial Average (in het zwart) versus Dow Jones Transportation Average (in het rood).

 

 

 

 

De ‘non-confirmation’ is vaak een aanwijzing om niet al te enthousiast van stapel te lopen. Ook de NYSE Composite blijft achter bij de grote jongens (zie lange termijn grafiek). Een dalende weerstandlijn geeft aanleiding om in elk geval bij het innemen van hausseposities op Wall Street de stop loss grenzen strak aan te houden iets onder het recente uitbraakniveau van de S&P 500 index. De openingskoers van de S&P 500 index was dinsdag tevens de laagste koers van de handelsdag en de slotkoers tevens de hoogste koers van de handelsdag. Dit betekent dat het dieptepunt in de S&P 500 index van dinsdag op 1396,13 als stop loss grens onder hausseposities wenselijk is.

NYSE COMPOSITE vanaf 1993….

 

 

 

 

Trendoverzicht Asset Allocatie (instrumenten)

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht ASCX

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 hoofdsectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht Commodities

 

 

 

 

 

 

 

TIP:

Respecteer de richting van de trend, focus op een positieve relatieve sterkte en hanteer bij het innemen van nieuwe hausseposities het dieptepunt van gisteren in de beurskoersen als trailing stop.

Tot later vandaag.

Edward