Presentatie 28 & 29 maart 2012

Op 28 en 29 maart a.s. organiseert LOEF Technische Analyse in samenwerking met DBL Vermogensbeheer een tweetal presentaties. LOEF vertelt u over hoe u met de methode ‘LOEF’ trends beter kunt beheersen. Hieronder volgt zo een actuele toelichting. DBL Vermogensbeheer gaat in op het noodzakelijke(!) belang van de juiste verdeling van een belegbaar vermogen aan de hand van ‘de beleggingsklok’. De presentaties worden georganiseerd op woensdagmiddag (28/3) en donderdagavond (29/3). Wilt u daarbij aanwezig zijn, stuurt u dan a.u.b. een email naar loeftabv@gmail.com

Om u alvast een voorbeeld te geven van ‘beheersen van trends’ in de praktijk wordt hieronder een deel van een trendoverzicht getoond dat gisteren(!) in het besloten gedeelte was te zien.

 

 

 

 

Degenen die alert op veranderingen in trends willen anticiperen hebben de verzwakking in de korte termijn trends van Duitse, Nederlandse en Amerikaanse staatsobligaties gesignaleerd. De lange termijn trend (LT) voor de langlopende US Treasury Bonds is zelfs negatief. Er wordt zelfs twee ‘V’erkoopsignalen afgegeven in de iShares Barclays 20+ yr Treasury Bond Fund.

Wat had u met deze signalen afkomtig uit de methode LOEF kunnen doen?

U kunt met de handelssignalen tijdig anticiperen op veranderingen in trends. Ook als deze dalend zijn! Zo steeg bijvoorbeel de T-Note Future (10-jaars) Sprinter Short 132 vandaag met + 15,27% (zie intraday koersontwikkeling).

 

 

 

 

 

 

Nu is + 15% op een handelsdag heel mooi, maar een rendement van +54% is nog mooier als u aanneemt dat de trend van de Amerikaanse staatsobligaties nog verder zal dalen in de komende tijd. Of dat ook het geval zal zijn ligt in het verlengde van ‘voorspellen’. Nu wil LOEF Technische Analyse helemaal niet voorspellen, want dat is helemaal niet nodig. Het enige dat nodig is dat zijn criteria om (veranderingen in de) trends tijdig te signaleren en alert zijn op de tactische trendsignalen die LOEF Technische Analyse in het besloten gedeelte van deze site verder zal tonen. Als u meer wilt weten neem dan gerust een proefabonnement als u graag zelf grip wilt houden op de koersbewegingen. Wilt u dat wel, maar kunt u dat niet, dan is het bijwonen van de presentatie op 28 en 29 maart a.s. absoluut aan te raden!  MELD U ZICH VOOR 19 MAART AAN, want ‘vol is vol’.

De Amerikaanse 10-jaars T-Note continuous future vertoont een daling vergelijkbaar met de karakteristieken van de koersdaling eind 2010. Het zou geen verbazing mogen wekken als de koers terugvalt naar 123 (waardoor de T-NOTE Future (10 jaars) Sprinter Short 132 vanaf de koersnotering vanmiddag bij het sluiten van de markt uiteindelijk met nog ruim 50% in waarde kan gaan stijgen). In de modelportefeuille zal een belang worden genomen in dit hefboomprodukt, mogelijk aangevuld met een T-NOTE Future (30 jaars) Sprinter Short 146 (ISIN CODE NL0009878610). Maar dat leest u donderdagochtend voorbeurs als de update hieronder zijn bijgewerkt….

UPDATE op donderdag 15 maart om 07:40 uur…zie hieronder:

De Amerikaanse 10-jaars T-Note futures kunnen potentieel terugvallen naar de onderkant van de lange termijn stijgende steunlijn rond 123.

 

 

 

 

Op maandbasis blijkt de 10-jaar’s US T-Bond te zijn afgeketst tegen de meerjarige stijgende weerstandlijn. Het scenario van een daling naar 123 is op basis van eerdere topvorming in de MACD-indicator op maandbasis (zie grafiek) realistisch.

 

 

 

 

De 30-jaars US T-Bond verliest nu heel scherp (deze week al -5% ingeleverd).

 

 

 

 

 

Trendoverzicht ASSET ALLOCATIE (instrumenten)

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht ASCX

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 Sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht S&P 500 Sectoren

 

 

 

 

Trendoverzicht Gronstoffen

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Valuta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht fictieve offensieve TA Modelportefeuille

 

 

 

 

 

 

WIJZIGINGEN Modelportefeuille

Met het oog op het koopsignaal in de Europese banksector wordt het koopsignaal in BINCK opgevolgd. LOEF Technische Analyse koopt in haar fictieve portefeuille 1200 aandelen tegen de openingskoers.

Met het oog op de verwachte verdere koersimplosie van de langlopende Amerikaanse T-Bonds worden 1000 T-BOND FUTURE (30-jaars) SPRINTER SHORT 146 gekocht (ISIN CODE NL0009878610) op limiet EUR 10,70.

Met het oog op een verwachte verdere koersstijging van het aandeel CORIO (zie eerdere publicaties) worden 500 Corio Sprinter Long 32,10 (ISIN NL0009908318) gekocht op limiet EUR 9,70

NB

In de loop van de ochtend verschijnt hieronder wellicht nog een aanvullend wijziging. Als dat zo is, dan wordt dat uiterlijk tussen 11:00 en 11:30 hieronder vermeld.

EINDE BERICHT.