Vast goed?

De AEX sloot op maandag 6 maart op 325,64. De bewegingen in de AEX-index zijn uitermate frustrerend. Een maand geleden – op 6 februari – sloot de AEX op 325,06. Het is een beetje halen en brengen op het Damrak in de afgelopen maand. Per saldo beweegt het 20-daags gemiddelde nog altijd stijgend, maar je moet wel erg selectief zijn in het maken van de juiste beleggingskeuzes…of gewoon geluk hebben (denk aan de bezitters van aandelen Postnl, TNT Express of SBM Offshore).

LOEF Technische Analyse toont in trendoverzichten de momenten wanneer trends van richting veranderen en waar trends aanstalten maken om sterker te gaan stijgen dan een benchmark of juist beginnen te verzwakken. De trendoverzichten hebben als doel om snel erachter te komen wanneer zich tactisch interessante momenten voordoen. En dan rijst de vraag, wat doen we ermee? Enerzijds kunnen we de koersontwikkelingen bestuderen en hieruit trachten lering te trekken voor de toekomst. Recentelijk zijn er enkele technische signalen besproken die een verdere opmars van de aandelenindices (tijdelijk) in de weg staan. Of we kijken naar onze meetapparatuur en constateren dan de situatie in de AEX bijvoorbeeld in de RSI en in de DMI op weekbasis momenteel bijna dezelfde uitkomsten laat zien als in april 2002 (zie grafiek hieronder).

AEX op weekbasis vanaf 1999 met relatieve sterkte index (RSI) en directional movement indicatoren (DMI).

 

 

 

 

Met kennis van deze meterstanden kunnen we ongeveer positie bepalen. Of de afloop ook dezelfde zal zijn als na april 2002 valt op dit moment niets met zekerheid te zeggen. Het is een patroon die zich kan herhalen. Als dat zo is, kun je beter niet in aandelen zitten. Dat gaat vast fout. Maar wat gaat vast goed?

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician