AEX in zigzag correctie

Het koersverloop van de AEX op uurbasis geeft aanleiding om een correctie te verwachten richting 309. Hiervoor zijn een aantal redenen. In de eerste plaats is er sinds de bodem in november vorig jaar een proces van toppen en bodem gaande welke onderling met elkaar in verbinding staan met Fibonacci-ratio’s. Deze ratio’s (23,6% / 38,2% / 50,% / 61,8%) kunt u zien door de grafiek hieronder aan te klikken. De blauwe en rode horizontale lijnen corresponderen met de belangrijkste draaipunten.

De rally voorafgaand aan de top heeft een ‘exhaustion gap’ opgeleverd. De koersdaling die hierop volgde duikt onder de voorlaatste koerstop door. De herstelbeweging die hierop in de afgelopen 48 uur volgde levert een top op vergelijkbaar met het niveau van de top voorafgaand aan de laatste rally. In potentie is nu een (H)oofd(S)choudertop in ontwikkeling. De daling vanaf de top op uurbasis verloopt in vijf golven en het herstel vanaf de neklijn in drie golven. Dit is een typische Elliott Wave beweging, waarbij het herstel in de afgelopen 48 uur een abc-zigzag is. Deze abc-zigzag vormt golf B van een grotere correctiebeweging ABC. In principe is de lengte van golf A gelijk aan de lengte van golf C. Vanwege de lagere top lijkt golf C nu in ontwikkeling waarbij gerekend moet worden op een tik naar 309 in de nabije toekomst. Rond AEX 309 raakt de AEX 38,2% van de herstelbeweging kwijt die eind november werd ingezet. Een normale correctiebeweging.

AEX Fibonacci-retracements vanaf eind november 2011

 

 

 

 

AEX Elliott Wave structuur op uurbasis (bijgewerkt intraday voor de koersdalingen rictting einde van de handelsdag)

 

Van een gewaardeerde lezer werd ik geattendeerd op het volgende bericht….

http://adask.wordpress.com/2012/02/27/cartel-dumps-102-5-million-ounces-of-paper-silver-in-7-minutes-yet-raid-fails/

ZILVERPRIJS

Een ‘high risk’-alert na de enorme tik in de goud- en zilverprijs gisteren is een technisch signaal afkomstig uit het handelssysteem van LOEF om stop loss grenzen naar boven bij te stellen. De geselecteerde Zilver Sprinter Long 33,90 had de hoogste stop loss grens van alle geintroduceerde Zilver Sprinter Long producten en deze is gisteren gesloten  op EUR 1,58 bieden met een afstand tot de stop loss van slechts 1,3%. De stijgende steunlijn is intact gebleven, maar wel getest. Het systeem van LOEF geeft een ‘sell’-signaal in de chart als de slotkoers ook onder de traling stop loss (zie paarse lijn in de grafiek) sluit. Tijdens de handelsuren is dat even het geval geweest, maar bij het opmaken van de chart hedenochtend maakt als gevolg van de slotkoers boven de stop loss grens het signaal plaats voor een ‘High Risk’-alert.

 

 

 

Trendanalyse AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse ASCX

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse BEL20

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendanalyse S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendanalyse RJ/CRB grondstoffenindex