Beleggen met zorg

De aandelenmarkten lijken wereldwijd op te knappen. Toch blijft het zaak om de situatie continue en zorgvuldig in de gaten te houden. Het onderhouden van beleggingsportefeuilles lijkt af en toe wel hetzelfde als de zaalarts die regelmatig polshoogte komt nemen van de gezondheidstoestand. Vandaag herstelde de AEX zich van de flauwte waar het vrijdag last van kreeg. Volgens de methode LOEF is het respecteren van de trend uiterst belangrijk bij het realiseren van winsten en het beperken van verliezen.

Bij een stijgende trend past een techniek van ‘kopen op zwakte’. In het besloten gedeelte treft u naast enkele trendoverzichten ook een samenvatting aan van absolute en relatieve koopsignalen die de moeite waard zijn om kennis van te nemen.

AEX grafiek met mechanische trendalerts

 

 

 

 

(klik op de grafiek om te vergroten)

Het ‘buy & hold’-signaal in de AEX wordt opgevolgd, maar…met zorg, want de omgevingsfactoren (zie recente publicaties) kunnen een bedreiging vormen.

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Europese hoofdsectoren

 

 

 

 

 

 

Grafiek DJ Stoxx 600 Health Care Sector

 

 

 

 

 

WIJZIGINGEN MODELPORTEFEUILLE 

De Europese gezondheidssector activeert vandaag zowel een absoluut als relatief koopsignaal. Het betekent dat deze sector via een ETF opgenomen kan worden in de fictieve modelportefeuille. Het aandeel Microsoft wordt morgen verkocht in verband met een ‘overbought’-waardering, waardoor de risico’s van winstnemingen toenemen.

Het aandeel Microsoft krijgt een verkoopsignaal

 

 

 

 

Overzicht fictieve offensieve modelportefeuille:

 

 

 

 

 

Vandaag is Deutsche Bank (+ 14,2%) , RWE (+ 8,2%), DJ Stoxx 600 Financial Services (+8,7%) en DJ Stoxx 600 Insurance (+10,1%) verwijderd, nadat deze eerder in de nieuwsbrief ‘Timing, Trends & Tactics’ in de afgelopen maand in positieve zin waren getipt.

Wat nog over is gebleven kunt u hieronder in het overzicht zien (inclusief ongerealiseerd resultaten).

 

 

 

Wie verder nog inspiratie zoekt raadpleegt het overzicht hieronder…..

 

 

 

 

 

 

 

LEGENDA