Steeds de juiste zet…

Degenen die (bijna) dagelijks deze website (of andere websites) raadplegen om steeds de juiste zet te doen, moeten zich blijven realiseren dat er wel een balans moet zijn tussen de korte termijn en de lange termijn. De lange termijn resultaten zijn per definitie de optelsom van een verzameling van korte termijn beslissingen. Deze beslissingen zijn vergelijkbaar met bordspelen. Om te winnen zal op basis van de plaats van de stukken op het bord en de acties van uw tegenspeler(s) voortdurend een aantal opties moeten worden open gehouden. Het is daarbij belangrijk een theorie te ontwikkelen over het soort opties dat u open wilt houden.

Zij die schaken weten hoe het is om een korte termijn overwinning te boeken, maar uiteindelijk het spel toch te verliezen. De schaakmeester Bruce Pandolfini heeft vier gedragingen waargenomen die schaakkampioenen gemeen hebben en praktisch van betekenis kunnen zijn voor beleggers die worstelen met de winsten/verliezen op de korte versus de lange termijn. Niet onbelangrijk nu op Wall Street de economen verrast werden door de onverwacht hoge banengroei in de Verenigde Staten in de maand januari en er een ‘hosannasfeer’ ontstond. Bedenk dat koerstoppen doorgaans worden gemaakt als de beleggers in opperbeste stemming zijn/geraken. De koerstoppen in de Dow Jones Industrial Average, S&P 500 index en Nasdaq Composite sloten vrijdag op niveaus die corresponderen met belangrijke koerstoppen in het verleden. Wat is nu de jusite volgende zet?

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician