Toch maar even strooien…

Voor U gelezen op NOS Teletekst: ‘….de bewolking toe en gaat het vanuit het noorden sneeuwen. Op de meeste plaatsen valt 3 cm’.

Voor beleggers die op pad gaan wordt¬†door LOEF het volgende in overweging gegeven: ‘het kan glad worden dus pas uw snelheid aan. Op de meeste plaatsen is de trend stijgend, maar rij voorzichtig‘.

De weergrafieken van de technisch analisten voorspellen voor de maand februari een terugslag, maar wel met een kans om op 1 maart toch nog op maandbasis de positieve tendens vast te houden.

Volgens de Stock Trader’s Almanac is februari de zwakste link op Wall Street sinds 1930 in de jaren waarin de maand januari door de S&P 500 index met meer dan 4% steeg. De statistieken geven een plus van gemiddeld +0,8% te zien voor de maand februari om gemiddeld met een rendement van +15% aan het eind van jaar terug te blikken.

De grafieken geven ook aanleiding om voor de korte termijn even rekening te houden met een glibberig pad. In de koersgrafiek van de AMX-index toont de 14-daags RSI geen nieuwe toppen meer. Vergelijkbare situatie in het verleden (grafiek vanaf november 2009) zorgden voor uitglijers, maar uiteindelijk krabbelt de markt daarna weer overeind.

AMX-grafiek vanaf november 2009 met 14-daags RSI

 

 

 

 

De Dow Jones Industrial Average lijkt toch in de RSI vaart te verliezen juist op het moment dat de koerstoppen van vorig jaar zijn genaderd. Deze toppen acteren waarschijnlijk als weerstandzone.

 

 

 

 

De MSCI omgerekend in euro’s vertoont sinds het dieptepunt eind november in de stijgingsstructuur die voldoet aan een Elliott Wave impulsgolf, waarvan golf 3¬†inmiddels af is en nu een vierde golf (= correctie) waarschijnlijk is ingezet

 

 

 

 

Het lijkt erop dat we deze maand een beetje gaan glibberen en glijden, maar er is nog geen aanleiding om een groot weeralarm af te kondigen voor wat betreft de duur en diepte van een correctie.

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Dow 30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Performance landenindices op maandbasis

 

 

 

 

 

 

 

 

WIJZIGINGEN LOEF FICTIEVE OFFENSIEVE MODELPORTEFEUILLE

 

 

 

Uit de portefeuille worden de posities in de Turbo Long CRB en het aandeel CISCO SYSTEMS verwijderd in verband met relatieve verkoopsignalen en het aandeel IBM als gevolg van een verkoopsignaal gisteren, waarvan vandaag een bevestiging door de koersdaling. Er worden geen nieuwe posities ingenomen.