Handen aan het stuur (deel 2)

Afgelopen weekend – op 29 januari – werd besloten om op basis van een interpretatie van frustrerende tegengestelde trendsignalen besloten om een waarschuwingsbord af te beelden van een naderende S-bocht. Bekijk dat waarschuwingsbord a.u.b. goed, want het was de best denkbare illustratie om de denkrichting weer te geven van wat we onderweg op de beurs konden tegenkomen.

De beste illustratie om aan te duiden dat deze denkrichting in praktijk werd gebracht sindsdien toont het koersverloop van de Europese DJ Stoxx 600 index vanaf eind vorige week t/m vandaag 1 februari op slotkoersbasis. De beurs komt te hard ‘aanscheuren’ naar boven, raakt overbought, en zou daarom moeten corrigeren. Vorige week donderdag steeg de Stoxx 600 naar een hoogste slotkoers, maar maakte vrijdag een bocht naar beneden. Deze beweging werd maandag voortgezet naar intraday een notering onder het (blauwe) 20-daags gemiddelde, waarna dinsdag met een ruk aan het stuur de bocht naar boven weer werd gemaakt en vandaag voortgezet.

DJ Stoxx 600 met de voorspelde  ‘S-bocht’

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht BEL20

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DOW30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendoverzicht DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

Trendoverzicht landenindices