Flitsgevaar…

Met beleggen of speculeren is het hollen of stilstaan. Afgelopen week brak de AEX-index uit boven de weerstand op 318 gevormd door een koerstop uit oktober 2011. Nu deze weerstand is gepasseerd, willen aandelenbeleggers graag het gaspedaal nog dieper indrukken om verder weg te sprinten van de 300-puntengrens. De Europese DJ Stoxx 600 Automobielsector ‘scheurde’ met een vaart van 8,9% vorige week vooruit op de overige Europese hoofdsectoren. De sector die aan de bumper van dit racemonster kleefde bleek de Europese banksector te zijn met een stijging van 8,7%. Ook de Europese DJ Stoxx 600 Insurance sector bleef met een sprint van 6,3% niet ver achter. Degenen die nu met de auto volgeladen met aandelen er de vaart inzetten mogen wel uitkijken om niet geflitst te worden. Die flitspalen of mobiele flitsbrigade staan vaak net om die bocht, waar je lekker denkt te gaan planken. Het is dus even oppassen bij het passeren van kritische grenswaarden of snelheidsmeterstanden.

De Amerikaanse Nasdaq-100 index kwam vorige week in de picture met een intraday aanval naar zelfs een nieuw hoogtepunt boven de top van 2011! Als de technische analyse ons niet bedriegt, dan gloort er met name voor deze index geweldige kansen om de snelweg op te sturen om echt vaart te maken. Vorige week ging de duim omhoog en het lijkt er sterk op dat we nu de spreekwoordelijke gordels om moeten doen. Enerzijds omdat het technisch handelsmodel ons waarschuwt voor een mooie prent bij te hard doorrijden, anderzijds omdat er echt wel aanleiding is om – ook al moeten we eerst even inhouden – een ‘flitsende’ rally in te zetten.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician