Dynamisch schakelen

Na een flitsende start afgelopen maandag testte de AEX dinsdag bij een hoogste slotstand op 318,20 de intraday koerstop van 28 oktober 2011 (= 318,18). Voormalige koerstoppen fungeren als weerstandniveau. Vandaag viel de AEX met 3,51 punten terug naar 314,53. De stijgende trendlijn getrokken langs de bodems van november en december ligt deze week rond 308. Na het passeren van de koerstop die begin december werd gezet op 309,13  lijkt op korte termijn een pullback naar 308/309 voldoende om het ingezet najaarsherstel begin dit jaar voort te zetten. De afstand van de rally vanaf 268,74 eind november naar de top op 309,13 (= 40,39 punten) mag worden opgesteld bij de bodem van 19 december op 291,35. Het levert een koersdoel op van 331,74. Anders gezegd, vanaf een niveau rond 309 ontstaat er uitzicht op een koerspotentieel van ruim 7%.  In dat geval repareert de AEX-index ca. 61,8% van de opgelopen schade in 2011, hetgeen een gebruikelijk retracement is in de technische analyse. Met een beetje goede wil is het koerdoel nog deze maand haalbaar.

 

 

 

 

Tot zover de klassieke technische analyse. Het mechanisch handelsmodel van LOEF Technische Analyse kleurt de grafiek sinds de uitbraak boven de dalende weerstandlijn automatisch groen. De opwaartse kruising van het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde is hiervoor verantwoordelijk, hetgeen inhoudt dat de vraag het aanbod is gaan overheersen. Aangezien de markt (zeker op de lange termijn) altijd gelijk heeft, respecteren we de opgaande trend en hebben we een idee waar deze trend naar toe kan leiden. Rijst de vraag welke aandelen in technisch opzicht interessant zijn. Vier aandelen zijn geselecteerd die bovengemiddelde kansen hebben om de leiding in de weg naar boven te gaan nemen.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician