Read the market, Manage yourself

Een enorme hoeveelheid informatie komt dagelijks tijdens de handelsuren beschikbaar. De veranderingen in de beurskoersen vertellen alles over het gevecht tussen de ‘bulls’ en de ‘bears’. Het is de taak van de technisch analist om al deze informatie te analyseren om erachter te komen of er sprake is van een gezonde koersontwikkeling of juist niet. Dr. Alexander Elder legt de vinger op de zere plek: ‘Succesful trading stands on three pillars. You need to analyze the balance of power between bulls and bears. You need to practice good money management (= snel weten wanneer u ‘het verkeerd ziet’ en hier gedisciplineerd iets aan doen om de schade te beperken). You need personal discipline to follow your trading plan and avoid getting high in the markets.

 

De situatie om 14:25 vraagt nog altijd om een ‘intensive care’. Wat we nodig hebben is ‘discipline to follow a trading plan’ en ‘avoid getting high in the markets’. De volgende update verschijnt zondag a.s.

 

 

 

 

DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

DJ Stoxx 600 index

 

 

 

 

EUR/USD

 

 

 

 

BUND FUTURE