Goed nieuws is slecht nieuws

Vraag nooit aan een technisch analist naar het waarom van koersstijgingen of koersdalingen. Vraag ook niet of slecht nieuws goed nieuws is of goed nieuws slecht nieuws. Het is simpelweg zijn taak niet. Zijn taak is historische beurskoersen analyseren om de meest waarschijnlijke toekomstige richting van de trend in te schatten. Het liefst doet de technisch analist dat op een onbewoond eiland verstoken van al het wereldnieuws. Hij heeft alleen een grafiek ter beschikking zonder naam, prijs- of tijdas. De technisch analist die eenzaam op het onbewoonde eiland naar de grafiek zit te turen weet dus niets af van een gezamenlijke actie van de belangrijkste centrale bankiers in de wereld om een financieel armageddon te voorkomen. Het zal ‘m een kokosnoot zijn wie, wat en waarom. Alle informatie die leidt tot vraag en aanbod ontmoet elkaar immers via de beurskoers. De technisch analist focust daarom liever op de beurskoers en daarvan afgeleide indicatoren om de richting van de trend vast te stellen.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician