Met passen en meten…

….wordt de meeste tijd versleten, zo luidt het spreekwoord. Deze intraday update om ca. 13:00 uur vertoont in het besloten gedeelte van deze website een grafiek op uurbasis die de moeite waard is voor daghandelaren om eens te bekijken. De grafiek op uurbasis heeft om 12:00 uur iets bijzonders laten zien. Vaste bezoekers weten dat de kleur ‘geel’ in de koersgrafieken van Loef illustratief zijn voor overdrijvingsfasen. Beleggers die er niet van houden om op de top te kopen of op de bodem te verkopen en op zoek zijn naar een indicator om een naderende top of aanstaande bodem te signaleren….die moeten nu even inloggen.

Dit bericht is opgesteld om 13:00 uur.

In de grafiek op uurbasis is een trendkanaal zichtbaar alsmede een aantal horizontale lijnen die corresponderen met Fibonacci-retracements. Dit zijn ‘natuurlijke verhoudingen’ tussen actie en reactie.

De hoogste intraday koers van de AEX sinds het draaipunt eind oktober ligt op 318,18.  De laagste intraday koers van de AEX na het draaipunt eind oktober ligt op 268,74. In een sterk dalende markt kunnen herstelbewegingen inzetten, maar die reiken vaak niet verder dan de helft (50%) van de dalende impulsgolf. Meestal wordt niet meer dan 38,2% gerepareerd van de koersdaling, hetgeen uitkomt op een AEX-stand van 287,63. De hoogste koersnotering bij het opmaken van dit rapport werd tot nu toe vandaag gezet op 287,42 (= 61,8% Fibonacci-retracement). Dit niveau is het meest natuurlijke reactieniveau dat verwacht mocht worden. De risico’s van een daling nemen na 12:00 uur weer toe, omdat om 12:00 uur in de uurgrafiek de dalende parallel trendlijn als weerstandlijn wordt getest in samenhang met een gele candle. De kleur geel markeert in het technisch/kwantitatieve handelsmodel van LOEF een overdrijvingsgebied, waardoor tegengestelde bewegingen zijn te verwachten. Tot vanavond…

AEX op uurbasis t/m 12:00 uur