Fibonacci @ work

De rij van Fibonacci (genoemd naar Leonardo van Pisa) kent een getallenreeks die interessante eigenschappen en verbanden bezitten met onder andere de gulden snede. De rij is als volgt opgebouwd: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, enz.  Door twee opeenvolgende getallen telkens op elkaar te delen verkrijgt men de uitkomst 1,618 of 0,618. Deze ratio kenmerkt in vele facetten van de natuur het verband tussen groei en verval. De aandelenmarkten en -indices die stijgen en dalen worden vaak gekenmerkt door deze ratio’s. De slotkoers van de AEX vandaag eindigt op zo’n ratio. Nog belangrijker is deze ratio in de S&P 500 index. Laten we eens kijken….

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician

Tags: , , ,