Houd u vast….

Vanochtend gelezen in De Financiele Telegraaf: ‘Beurs maakt slagzij’ en ‘Belegger ziet geen uitweg’. Eind vorige maand (28 oktober) meldde De Telegraaf op de voorpagina ‘BEURS JUICHT NA EURO-AKKOORD’. Reden om op deze site te waarschuwen dat daarmee de basis van een topvormingsproces gelegd zou worden. En over slagzij maken…op 6 november werd een vergevorderd stadium van het belangrijkste trendomkeerpatroon uit de TA-literatuur waargenomen met mogelijk verstrekkende gevolgen!. Vandaar dat op 8 november bij een indexstand rond AEX 307 over ‘a sellling level’ werd gerept. De AEX sloot vanmiddag op 276,91. Anders gezegd, we staan nu 10% lager dan het aangegeven ‘selling level’.

Wilt u ook liever van tevoren weten wat er over een maand in de krant staat over ‘het jaar van het aandeel’ ? Ik heb voor u een voor de hand liggende tip. Neem een proefabonnement op toegang tot het besloten gedeelte van deze site en oordeel zelf of het verleden de toekomst kan voorspellen. Wellicht bespaart het u dan nog veel meer dan die 10% koersverlies afgelopen weken.

Aan de inhoud van dit besloten gedeelte wordt nu gewerkt… de pagina’s worden om de 15 minuten gevuld met overzichten en grafieken en de hieronder opgenomen waarden in de fictieve modelportefeuille.

In de vorige publicatie werden de volgende Turbo Short instrumenten opgenomen in de fictieve offensieve TA-portefeuille

Turbo Short Vastgoed (ISIN code NL0000874294) indicatiekoers EUR 14,76

Turbo Short AMG (ISIN code NL0009892504) indicatiekoers EUR 4,28

Turbo Short Boskalis Westminster (ISIN code NL 0009892512), indicatiekoers EUR 8,56

Turbo Short Freeport-McMoRan (ISIN code NL 0009938356), indicatiekoers EUR 9,50

De andere waarden werden al eerder in aparte nieuwsbrief vermeld (…voor hen die nog niet eerder hiervan op de hoogte waren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bedoeling is om aan de hand van de vele overzichten en grafieken die op deze website worden besproken aan te tonen dat technische analyse waarde kan toevoegen, mits methodisch en consistent toegepast. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, zult u begrijpen, maar we doen ons best.

 

 

 

 

 

In de aanhef van vandaag wordt duidelijk gemaakt dat het karretje met ‘investors’ net over een (historisch) kantelpunt rolt. Ik sluit niet uit dat het gevoel dat veel aandelenbeleggers de komende tijd overvalt dezelfde is als bij degene die in de ‘python’ op de Efteling plaats neemt. Gelukkig is de beruchte achtbaan thans in onderhoud in Kaatsheuvel, maar dat geldt niet voor de aandelenmarkten. Integendeel, ‘we study the past to understand the future’ en zien nu met eigen ogen hetzelfde gedrag van beleggers in de DAX-index als in 2008. Als we volgende maand een nieuw dieptepunt maken dan zou dat niemand mogen verbazen. En gek of niet…de grafiek vertelt ons dat de Duitse aandelenmarkt met -45% omlaag kan storten vanaf dit moment.

DAX in 2008

 

 

 

 

DAX aktueel

 

 

 

 

DAX verleden = DAX toekomst 2012 ?

 

 

 

 

Het moge duidelijk zijn dat de Duitsers met een groot probleem worden opgezadeld als de geschiedenis zich herhaalt…..

Ahold beland in een correctiefase binnen de lange termijn opgaande trend en RoyalDutch Shell krijgt een verkoopsignaal. Beide aandelen zijn samen met Unilever de enige aandelen die nog in een opgaande trend bewegen en daardoor in de kolom RS een plus krijgen (klik op het overzicht voor betere leesbaarheid). Unibail krijgt vandaag een relatief koopsignaal t.o.v. AEX (voor het eerst in 24 dagen).

 

 

 

 

 

 

 

Grafiek Unibail-Rodamco zit een sterk dalende trend (zie paarse candles), maar nadert nu een horizontale steun. Een kortstondige(!) opleving is mogelijk, zie ook vorige kruising in MACD-lijn van de relatieve sterkte ten opzichte van de AEX-index. Verwacht echter geen sterke opleving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het aandeel Wavin werd getrakteerd op een overnamebod en steeg hierop tientallen procenten, vandaar de koopsignalen en verbeteringen.

Tot slot…hieronder een overzicht van de Europese hoofdsectoren. Morgen in de loop van de dag enkele Amerikaanse overzichten.