Wall Street ‘here we go again’

De aandelenkoersen op Wall Street blijken niet imuun voor het virus van de eurocrisis. Kredietbeoordelaar Fitch publiceerde vandaag een rapport waarin naar verluid de nauwe verbondenheid zou blijken tussen Amerikaanse en Europese banken. Beleggers raken nu besmet met de angst dat Amerikaanse banken worden besmet met de problemen die Europese banken hebben. In de grafiek van de S&P 500 index zien we koerspatronen terug, die we eerder hebben gezien in aanloop naar de crisis van 2008. Het hele topvormingsproces uit 2007 herhaalt zich op dit moment op vrijwel identieke wijze. Destijds was de gevleugelde uitspraak ‘too big to fail’, nu is het ‘too big to bail’. Het herhalend koersgedrag suggereert een crisis die vergelijkbare gevolgen voor de aandelenkoersen heeft als in 2008.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician