Waarschuwingsdriehoek bij Wall Street

The Wall Street Journal schreef recent over ‘The Potential Bullish Triangle Pattern’ in de S&P 500 index. In de koersgrafiek van de S&P 500 index (zie onder grafiek) is de driehoek duidelijk zichtbaar. De optimisten en pessimisten houden elkaar in wankel evenwicht en volgens de TA-literatuur is hier sprake van een marktconditie ‘Making up its mind’. De ene senior technisch analist zegt: ‘The market had a strong advance and it never attracted any investment demand, in my opinion. If we don’t have some real players, it’s going to abort again’. Niet duidelijk is of deze laatste opmerking een stille hint is (naar mijn idee) naar 27 juli 2011. Een andere analist daarentegen beweert: ‘The fact that so many people are seeing this triangle now and are preparing to take advantage of a breakout move means that we could see ‘recognition wave’ buying once prices do break out to the upside’.

 

 

 

 

uurgrafiek SPX bijgewerkt om 18:00 uur 17/11/2011

Tags: