Nul vertrouwen in oplossing eurocrisis

In de afgelopen 10 jaar bewoog de waardering van staatspapier uitgegeven door de Europese landen harmonieus, totdat de kredietbeoordelaar Fitch in mei het oordeel over de kredietwaardigheid van Griekenland met drie stappen verlaagde en Standard & Poor’s zich negatief uitliet over Italie. Het vertrouwen in een oplossing voor de eurocrisis lijkt nul komma nul, nu de obligatiekoersen van Europese staatsleningen elk een eigen richting kiezen (zie grafiek)

iBoxx EU Sovereign Price indices (toelichting in besloten gedeelte)

 

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician