AEX lagere toppen (1), trendbreuk (2), pullback (3) en loslaten…

Een koersdaling vergelijkbaar met de vrije val begin augustus dit jaar  lijkt aanstaande. Kijk naar de grafiek van de AEX, de EUR/USD en de Bund future. De set-up is duidelijk zichtbaar.

In de lijngrafiek van de AEX op uurbasis sluit de beursgraadmeter onder het 20-uurs gemiddelde. Het 20-uurs gemiddelde ligt onder het 120-uurs gemiddelde. Voorspellen doet het niets. Het registreert alleen de richting van de geldstroom. Kijk naar 1 augustus dit jaar.

Een vergelijkbare situatie in verband met de lagere top (in het oranje). Een daling onder de neklijn (294) van het (H)oofd(S)chouderpatroon doet het beeld kapseizen naar 270. Dat kan mogelijk snel gaan, zo blijkt zodadelijk uit een intermarket technische analyse via een blik op de EUR/USD-chart en de grafiek van de Bund future. De euro maakt een lagere top en valt terug onder de neklijn van een (H)oofd(S)choudertop en de Bund future maakt een hogere bodem en is nauwelijks in de afgelopen twee maanden gedaald. M.a.w. de obligatiehandelaren (die een betere neus schijnen te hebben dan de eeuwig optimistische aandelenhandelaar) zien risico’s die anderen (nog) niet zien.

AEX op uurbasis vanaf juli 2011

 

 

 

 

EUR/USD candles…let op ‘hedge’-alert !!!

 

 

 

 

EUR/USD lijngrafiek op dagbasis…lagere top na (H)oofd(S)choudertop

 

 

 

 

Bund future line chart (= MACD van RS versus DAX)

 

 

 

 

AEX Trendstatus, performance, signalen, relatieve sterkte

AMX Trendstatus, performance, signalen, relatieve sterkte

 

 

 

 

 

 

 

DJ STOXX 600 Sectoren Trendstatus, performance, signalen, relatieve sterkte

 

 

 

 

 

 

DJ Eurostoxx 50 aandelen trendstatus, performance, signalen, relatieve sterkte

 

 

 

 

 

 

Landen trendstatus, performance, signalen, relatieve sterkte